Gino Haverkamp liep twee maanden stage bij iMediate. Een kort verslag van wat hij bij iMediate gedaan en geleerd heeft.

Het zit er bijna op. Waar ik me een kleine twee maanden geleden nog voorstelde als de nieuwe stagiair van iMediate, ben ik nu alweer bezig aan mijn laatste dagen. Wat vloog de tijd voorbij!

Als allround stagiair heb ik de afgelopen maanden veel gedaan. Filmen, editen, socialmediaposts maken, schrijven, productie draaien – bij iMediate is er genoeg te doen en dus ook genoeg om te leren. En dat heb ik dan ook gedaan ook!

Alles benoemen lukt niet, dan wordt deze blog een heel essay. Wel kan ik de krenten uit de pap vissen. Te beginnen met één van mijn eerste klussen: productie draaien bij het maken van een bedrijfsvideo van Tekle Holographics. Ik assisteerde bij de productie en zorgde er mede voor dat de apparatuur goed opgesteld stond. Ook lette ik op de continuïteit. Dat een glas water telkens op dezelfde plek bleef staan, bijvoorbeeld. Is dat niet het geval, dan ziet dat er vreemd uit.

Buitenspelen voor Sligro

Mijn persoonlijke hoogtepuntjes waren toch wel de reportages voor Sligro magaZiNe. Samen met fotograaf Jasper Bosman reisden we het hele land door om fotoreportages te maken van verschillende horecamensen. Jasper maakte de foto’s, ik filmde voor behind the scenes-video’s.

Wat maakte die fotoreportages zo leuk? Daar is geen eenduidig antwoord op, als ik daar zo over nadenk. Natuurlijk is het heel leuk om, zoals Jasper dat noemt, ‘buiten te spelen’, maar het is meer dan dat. Uiteraard is het voor een stagiair leerzaam om te zien wat er bij zo’n fotoreportage op locatie komt kijken en maak je op die manier ook stappen in het filmen. Fouten die ik de afgelopen weken heb gemaakt, maak ik nooit meer. Een SD-kaartje in je laptop thuis laten liggen is niet handig als je wilt gaan filmen en het meenemen van een extra accu kan ook geen kwaad…

Hoe ziet een food-productie eruit? Bekijk de behind the scenes-compilatie die Gino maakte.

Passie voor het vak

Het blijft toch bijzonder om te zien hoe eten meer is dan eten. Ik ben een simpele student. Ik bak een ei en dat is het. Met de reportages heb ik gezien hoe koken écht een vak is en hoe chefs hun passie erin kwijt kunnen. En dat hebben we op de gevoelige plaat mogen zetten. Jasper met zijn foto’s, ik met de behind the scenes-video’s.

Wil je ook zo’n mooie stage? Kijk dan op onze vacaturepagina voor het actuele stage-aanbod.