iMediate is voor iedere stagiair de ideale leerplek. Stagiairs draaien mee met de verschillende afdelingen, iMediate komt in aanraking met nieuw talent. Gino, tweedejaars student Creative Business, draait al even mee in onder meer de fotostudio. Wie is Gino?  

Wie ben je, hoe oud ben je en waar woon je?

Ik ben Gino, 23 jaar oud en woon in Amsterdam-Noord.

Wat doe je in je vrije tijd?

Naar sport kijken vind ik erg leuk. Denk daarbij aan voetbal, Formule 1 en MotoGP. Zelf sport ik niet, al heb ik niet lang geleden een verwoede poging tot fitness gedaan. Verder kijk ik graag Netflix, slinger ik wel eens een game aan en onderneem ik vooral dingen met vrienden. Ook ben ik veel bezig met Adobe-programma’s in mijn vrije tijd, om er steeds beter in te worden.

Welke studie doe je en in welk jaar zit je?

Ik doe Creative Business op de Hogeschool van Amsterdam en zit nu in het tweede jaar. Het is een erg brede media-opleiding. Je kunt het zo gek niet verzinnen en de opleiding biedt het aan. Video, fotografie, vormgeving, marketing, schrijven; we doen het allemaal.

Waarom heb je deze studierichting gekozen?

Ik deed eerder een mbo-opleiding die praktisch hetzelfde inhield, maar vooral gericht op schrijven was. Vervolgens deed ik een half jaar journalistiek in Zwolle, maar dat vond ik niet creatief genoeg. Ik wil niet bezig zijn met alleen maar tekst en nieuws vergaren, ik wil me veel breder oriënteren en echt een mediamaker worden. Dat is waarom ik voor Creative Business heb gekozen.

Wat wil je later gaan doen?

Mediamaker worden. Dat klinkt natuurlijk ongelofelijk breed, maar gelukkig heb ik nog de tijd om mijn weg te vinden. Als ik over tien jaar iemand ben die gespecialiseerd is in video, vormgeving, fotografie en schrijven, dan ben ik blij. Of dat dan als ZZP’er is of op wat voor manier dan ook in vaste dienst, dat zie ik dan nog wel.

Waarom heb je voor iMediate gekozen?

Om gelijk wat open deuren in te trappen: ik wil graag ervaring opbouwen in de bovengenoemde dingen en dat kan bij iMediate. Schrijven kan, fotografie kan, vormgeving kan en ga zo maar door. Voor de rest vind ik het qua sfeer ook een leuk bedrijf en dat werd bij het kennismakingsgesprek duidelijk: Professioneel, maar niet formeel.

Wat zou je graag willen leren bij iMediate?

“Ik zou graag de programma’s Premiere Pro en After Effects beter willen beheersen. Ik wil efficiënter en beter kunnen editen en filmen. Ook wil ik graag meer ervaring hebben met licht.”

Wat verwacht je van je stage bij iMediate?

Het ding met mij is een beetje dat ik wel de basis ken van bijvoorbeeld fotografie en video, maar dat het vooral nog ontbreekt aan ervaring. Ik hoop en verwacht dat ik vooral op dat gebied stappen kan maken bij iMediate. Meedraaien binnen een professioneel contentmarketingbedrijf en zodoende kennismaken met de manier van werken, vaardigheden verbeteren en ga zo maar door. Ik loop nu een kleine week stage en je wordt ook als volwaardig onderdeel van het team gezien. Dat is altijd leuk.

Wat ga je tijdens je stage doen?

Van alles en nog wat. Dat klinkt enorm breed, maar het dekt wel de lading. De fotostudio is wel de main hub, maar ik mag ook dingen doen op de andere afdelingen van iMediate.