M Online voor MediaMarkt

Vanaf september 2016 verzorgt iMediate het online inspiratiemagazine M Online van MediaMarkt. Via het onlinekanaal maken consumenten kennis met de nieuwste elektronica bij MediaMarkt en kunnen deze direct via de webshop van MediaMarkt aanschaffen. Hierdoor heeft de elektronicaretailer naast het online magazine, de folder en marketingcampagnes op tv en radio een aanvullend kanaal om consumenten op een laagdrempelige manier met producten en diensten te bereiken.

Inhoud van M Online

De online variant is geen één-op-één variant van de printvariant, maar heeft wel dezelfde insteek. Het magazine combineert inspiratie met informatie en biedt lezers daardoor een interessante mix van producten, how-to’s en special interest artikelen. Hierbij wordt regelmatig gekozen voor een crossmediale insteek die aansluit op het printmagazine. Dagelijks verschijnen er artikelen waar één of meerdere producten centraal staan. Klanten van MediaMarkt worden to-the-point en relevant aangesproken en de content wordt in samenspraak met de klant (MediaMarkt) en met de klant van de klant (leveranciers) ingevuld. Op die manier kan het online magazine zijn eigen positie binnen het merk M verwerven.

Mediamarkt

MediaMarkt is een van de grootste consumentenelektronica-ketens in Nederland. In Nederland heeft de keten 50 vestigingen. MediaMarkt is onderdeel van het Duitse Ceconomy.

iMediate werkte van 2006 tot 2018 voor MediaMarkt

Een selectie van ons werk voor MediaMarkt:
Keuzehulp | M online | M Magazine | WOW Magazine | Bannerproductie | Leveranciers-events
 bericht op M online van MediaMarkt
bericht op M online

Tailor-MaDE content

De inhoud van M Online wordt strak gecoördineerd door het iMediate-redactieteam in samenwerking met de diverse teams binnen MediaMarkt. Daardoor sluit het online magazine naadloos aan op de doelstellingen van stakeholders en op de campagnestrategie van de retailer. Alle content wordt tailormade geschreven zodat deze aansluit op de merkstrategie van de Rotterdamse retailer. Daarbij wordt ook rekening gehouden met de online vindbaarheid middels SEO en de inzet van de sociale kanalen van MediaMarkt. Naast de redactionele werkzaamheden neemt iMediate ook het klantcontact omtrent alle content in het magazine voor zijn rekening. Op deze manier wordt MediaMarkt volledig ontzorgd.

Naast het bureauwerk zijn onze redacteuren en fotografen meermaals namens en mét het team van MediaMarkt aanwezig op eletronicabeurzen in binnen- en buitenland zoals IFA Berlijn, CES Las Vegas en MWC Barcelona. Daarnaast verzorgt iMediate ook meermaals content op locatie voor verschillende productlanceringen van leveranciers van MediaMarkt.

Projectinbreng iMediate

  • concept
  • copy
  • art direction
  • vormgeving
  • fotografie
  • strategie

Wil je meer weten over dit project? Heb je vragen of wil je weten wat een online magazine voor je merk kan betekenen?

neem contact met ons op
iMediate Contentmarketing