M Magazine voor MediaMarkt

Meer dan tien jaar lang verzorgde iMediate het inspiratiemagazine M Magazine van MediaMarkt. Consumenten konden het magazine gratis mee naar huis nemen in alle vestigingen, maar liefhebbers van lifestyle en elektronica konden ook een abonnement afnemen. Het magazine combineerde inspiratie met informatie en bood lezers daardoor een interessante mix van producten, how-to’s en special interest artikelen.

Inhoud van M Magazine

Als elektronicaretailer wilden MediaMarkt en haar leveranciers uiteraard graag producten onder de aandacht van de consument brengen. Daarom werd er in ieder nummer weer gezamenlijk gezocht naar de ideale balans tussen redactionele en sponsored content, waar het een het ander niet hoefde uit te sluiten.

Naast het laatste nieuws op elektronicagebied in de breedste zin van het woord, bracht M Magazine ook interviews met onder andere Robert Doornbos, Damian Marley en dj-duo Sunnery James & Ryan Marciano. Het eindresultaat was een informatief magazine voor de consument, waar tegelijkertijd de doelstellingen van de klant en haar leveranciers in het oog werden gehouden. Niet voor niets noemde contentmarketingexpert Sak van den Boom het blad op MarketingTribune een klassieker van de toekomst vanwege ‘de knappe vertaling in redactie van commerciële boodschappen’.

Werkwijze

Jaarlijks kwam het redactieteam samen om de thema’s van het magazine te bepalen. Dit contentplan sloot naadloos aan op de campagnestrategie en de doelstellingen van MediaMarkt. Per editie werd vervolgens een thema bepaald, waarin de genoemde (commerciële) doelstellingen nog verder uitkristalliseerden en het raamwerk voor het magazine werd gelegd. Naast de redactionele werkzaamheden nam iMediate ook het klantcontact rond de content in het magazine voor zijn rekening. Op deze manier werd MediaMarkt volledig ontzorgd. Vanaf 2018 verzorgde onze eigen fotostudio bovendien de coverfotografie en was iMediate met én namens MediaMarkt aanwezig op evenementen in binnen- en buitenland zoals elektronicabeurzen IFA Berlijn, CES Las Vegas, MWC Barcelona en productlanceringen van leveranciers van MediaMarkt.

Mediamarkt

MediaMarkt is een van de grootste consumentenelektronica-ketens in Nederland. In Nederland heeft de keten 50 vestigingen. MediaMarkt is onderdeel van het Duitse Ceconomy.

iMediate werkte van 2006 tot 2018 voor MediaMarkt

Een selectie van ons werk voor MediaMarkt:
Keuzehulp | M online | M Magazine | WOW Magazine | Bannerproductie | Leveranciers-events
informatieve content uit M magazine
spread uit M magazine

Projectinbreng iMediate

  • Concept
  • Redactie
  • Art Direction
  • Traffic

Meer weten over dit project, interesse in een eigen magazine of wil je weten wat content voor jouw merk kan betekenen?

Mail ons Bel ons
iMediate Contentmarketing