Vandaag heeft iMediate bekend gemaakt dat het in Ede gevestigde ZB Communicatie & Content wordt overgenomen. Met het samengaan ontstaat een end-to-end bureau met dertig specialisten voor strategie, digital, creatie en productie.

Joost Driessen, directeur/eigenaar van iMediate: ‘ZB is een prijswinnend, strategisch sterk bureau dat bekend staat om haar creatieve, digitale oplossingen voor klanten. Ik ken en volg het bureau al heel lang en ik zeg het maar even zoals ik het voel: ik ben verdomd blij en trots op deze acquisitie.’

Gerenommeerde opdrachtgevers 

ZB bestaat sinds 1991 en werkt al meer dan dertig jaar voor gerenommeerde opdrachtgevers als BPD/Bouwfonds, PGGM, SNS Bank, Achmea, Sociaal Economische Raad, Wageningen Universiteit en de KNVB. 
iMediate heeft als ervaren contentmarketingbureau een sterke positie in (food)retail en werkt onder meer voor Sligro en Superunie. Het bureau in Hilversum exploiteert daarnaast eigen B2B contentplatforms voor professionals in entertainment, ICT en duurzame voedselproductie. iMediate beschikt over in-house kook-, foto/video- en podcaststudio’s.

Robbert Zantinge, eigenaar van ZB: ‘De bureaus zijn vergelijkbaar en complementair en de business sluit eigenlijk naadloos aan. Net als iMediate ontwikkelt ZB contentstrategieën, campagnes, videoproducties, magazines en online platforms. Tegelijk versterken de teams elkaar met specifieke competenties en wordt het dienstenportfolio naar al onze klanten nog sterker en diverser.’

Management team

Wynet Kalf, nu managing director van ZB en daarvoor commercieel directeur van online bureau Presenter, krijgt de dagelijkse leiding. Het managementteam bestaat daarnaast uit Merijn Aalbers en Joost Driessen.
Aalbers kwam vorig jaar over van bureau LVB en is nu digital strateeg bij ZB. Hij wordt binnen het nieuwe bureau eindverantwoordelijk voor strategie, digital en creatie. Joost Driessen is een zeer ervaren media-ondernemer. Hij was als investeerder, eigenaar en directielid betrokken bij meerdere bureaus. Hij zal zich gaan richten op business development en de verdere uitbouw van het bureau. Ook Robbert Zantinge, eigenaar van ZB, blijft als strategisch adviseur aan het bureau verbonden.Heb je vragen over de overname van ZB door iMediate of ben je benieuwd wat het nieuwe bureau voor je kan betekenen?

Neem contact met ons op