Natalie Moorelisse is een ervaren vormgever. Bij iMediate werkt ze aan uiteenlopende on- en offline producties. Tot nu werkte ze daarbij samen met een artdirector, maar bij dit project gaat het anders.

Sinds ik bij iMediate werk heb ik al vele magazines mogen opmaken. Superleuk om te doen en het verveelt nooit. Maar nog nooit was ik zo betrokken bij een project als deze keer. Hiervoor gaan we even terug naar een mooie zonnige dag in mei, 12 mei om precies te zijn. Ik werd gebeld of ik leuk nieuws wilde horen. Natuurlijk wilde ik dat. Het Boodschappen-team had bedacht dat het een goed idee zou zijn als ik de art direction op me zou nemen van de wijngids voor het najaar. Mijn hart maakte een sprongetje. Ja, zei ik volmondig, natuurlijk wilde ik dat. Maar na dit belletje gingen bij mij de raderen draaien. Hoe moest ik dat eigenlijk aanpakken? Wat werd er precies van mij verwacht? Wanneer moest het klaar zijn?

Een strakke planning

Voordat je met zo’n traject begint, is het belangrijk om een mooie planning te maken, een overzicht van alle deadlines en aandachtspunten. Denk hierbij aan schetsen, akkoord van de klant, fotoshoots, start vormgeving en last but not least, de drukkersdeadline. In de schetsfase ben ik gaan bedenken wat ik de lezer wilde laten zien aan de hand van de elementen die klant graag terug wilde zien in de gids. Hiervoor ging ik op zoek naar mooie beelden en een geschikte locatie voor de fotografie. Vervolgens maakte ik enkele schetsen, gecombineerd met moodboards. Na akkoord van de klant, werden de schetsen doorgebriefd naar de stylist, de fotograaf en de foodstylist.

Klus geklaard en nu naar de winkel!

In een zonnige week in augustus stonden we op locatie foto’s te schieten van winterse taferelen. Het was buiten 25 graden en wij hadden knus de openhaard aan. Na een week fotograferen was het de beurt aan de redacteuren en de vormgevers om alle artikelen en interviews te schrijven en op te maken. Het hele traject heeft ruim vier maanden geduurd en nu ligt het novembernummer in de supermarkten en is de prachtige wijngids te bewonderen. Mijn eerste echte project als artdirector en wat ben ik trots! Dus hup snel naar de supermarkt en kies de lekkerste wijnen bij je favoriete gerechten!