De tiende editie van de EB Festival Guide wordt traditiegetrouw tijdens Eurosonic Noorderslag gelanceerd. Deze jubileumeditie biedt een overzicht van 1250 evenementen in 2019.
De afgelopen tien jaar is de EB Festival Guide uitgegroeid tot een vaste waarde binnen de Europese festival- en live-industrie. Inmiddels kent de gids een oplage van 7.500 exemplaren. De bezoekers van Eurosonic Noorderslag Conference ontvangen allen een exemplaar. Ook wordt de nieuwe Festival Guide verspreid onder ruim 1.000 festival- en evenementenorganisaties, abonnees van Entertainment Business & EB Live, management- en boekingskantoren, toeleveranciers, branche-organisatieleden en relevante podia.

Festivalbijbel

Volgens salesmanager Mitchel van der Heide is het naslagwerk door de jaren heen steeds belangrijker én omvangrijker geworden. “De eerste EB Festival Guide bleek een schot in de roos. Zeker toen het boek, met alle Nederlandse, Belgische en de nodige Europese festivals, begon te leven bij de eindgebruiker. Tijdens gesprekken op hoofdkantoren zagen we de gids steeds vaker op het bureau liggen of in de boekenkast staan. Op het moment dat men het niet meer had over EB Festival Guide, maar ‘die festivalbijbel’ wisten we dat we hier uitstekend op voort konden bouwen. Inmiddels durf ik te stellen dat we de meest complete fysieke festivalgids met de meest relevante informatie voor de muziekprofessional zijn.”
Met 1250 evenementen en een omvang van 484 pagina’s is de EB Festival Guide 2019 groter dan zijn voorgangers. Ondanks kleine problemen verliep de totstandkoming van de gids vrij soepel, vertelt eindredacteur Arnold le Fèbre. “Festivalorganisatoren waren blij met de gratis plaatsing, maar lang niet iedereen vulde alle benodigde gegevens in. Het kwam voor dat essentiële zaken als data en locatie ontbraken. Of dat bij de tiende editie anders is? Gelukkig een stuk minder dan voorheen. Er is natuurlijk altijd ruimte voor verbetering.”

Redactionele schil

Naast informatie over festivals is er dit jaar ook gekozen voor een redactionele schil. Hoofdredacteur Jeroen van Trierum: “EB Festival Guide 2019 is groter en beter dan ooit. En dan niet enkel op het gebied van festivalinformatie. Zo zijn in de gids nu een tiental achtergrondverhalen te vinden die een uitstekende schets geven van de huidige festivalmarkt. De artikelen gaan over onder meer eten en drinken op events, veiligheid en stage & decoration. Hiermee leggen we de lat voor EB Festival Guide 2020 nog hoger. Maar dat is een uitdaging die we graag aangaan.”
________________
Arnold le Fèbre is eindredacteur van Entertainment Business / EB Live