Lead generation voor Logitech

Logitech is een van oorsprong Zwitsers bedrijf dat bekend staat om de innovatieve randapparatuur voor computers. Het introduceerde onder meer de infrarode draadloze muis, de trackbal met duimbediening en de lasermuis. Logitech richt zich niet alleen op de consumentenmarkt, maar biedt ook oplossingen voor bedrijven. Voor de videovergader-oplossingen die Logitech aanbiedt, vroeg het iMediate te helpen met lead generation.

De voordelen van videovergaderen

Hoewel de technische mogelijkheden al langer bestaan was er, voor de corona-crisis ons liet zien dat veel werk wel op afstand gedaan kan worden, weerstand om die grootschalig in te zetten. Terwijl de voordelen toch duidelijk zijn. Zoals de bedrijfsmatige voordelen als besparingen op reistijd en reiskosten, maar ook voordelen voor werknemers zoals een betere woon-werk balans, en natuurlijk de duurzaamheidsvoordelen.

Content & Traffic

Om de voordelen en mogelijkheden van videovergaderen onder de aandacht te brengen, werd een website gemaakt rond het onderwerp met een serie SEO-geoptimaliseerde blogs. In iedere blogpost werd een aspect van videovergaderen besproken dat voor een vooraf gekozen doelgroep interessant is. Via paid (LinkedIn en Google Ads) en owned media werden geïnteresseerden naar de site verwezen. Inmiddels is de website ook te vinden tussen de organische zoekresultaten en trekt het zo extra bezoekers.

Logitech

Logitech werd in 1981 opgericht In Apples, Zwitserland. Inmiddels is het een multinational die in bijna ieder land ter wereld zijn innovatieve randapparatuur voor computers verkoopt. Bij Logitech werken wereldwijd meer dan 6600 mensen.

iMediate werkt sinds 2018 voor Logitech

Lead generation

In ruil voor een interessante whitepaper (Op weg naar de ultieme videovergadering), laten geïnteresseerden hun gegevens achter. Met persoonlijke marketing automation e-mails wordt het eerste contact opgevolgd en krijgen ze een aanbod voor een demonstratie.

Resultaten

Uiteindelijk draait een lead-generationcampagne niet alleen om leads, maar moeten die leads natuurlijk leiden tot sales. De campagne rond videovergaderen.nu heeft niet alleen een mooi aantal leads opgeleverd, maar ook echte sales. Met een ROI van ruim 333% heeft de campagne ruim voldaan aan de vooraf gestelde doelen.   

Bezoek videovergaderen.nu

Videovergaderen

Een verbinding tussen twee of meer locaties met een video- en audioverbinding, dat is de basis van videovergaderen. Voor een goede verbinding is hard- en software nodig. Want goede techniek heeft veel invloed op de kwaliteit van de vergadering, en software waarmee je bestanden kan delen of waarmee je op afstand samen kan werken vergroot de waarde van je videovergader-oplossing. Logitech levert niet alleen de hardware voor kwalitatief goede videogaderingen, maar geeft ook advies hoe je de fysieke ruimte zo kan inrichten dat je optimaal profiteert van de mogelijkheden van videovergaderen.

Projectinbreng iMediate

  • Concept
  • Copy
  • Advertising
  • Vormgeving

Ben je geïnteresseerd in contentmarketing en hoe dit kan helpen met het verzamelen van leads?

Neem contact met ons op
iMediate Contentmarketing