Afgelopen weekend was het weer tijd voor de jaarlijkse iMediate Cup. Op een overwegend zonnige dag stal MediaMarkt de show door in de finale af te rekenen met de winnaar van vorig jaar: SoundAware.
Dit jaar streden er vijftien teams om de iMediate Cup. Zoals altijd werd er met zeven tegen zeven gespeeld op halve velden, en duurden de wedstrijden 20 minuten. Dit klinkt misschien als een eitje, maar voor velen is het een lijdensweg. Zo ook voor de spelers van Team iMediate: ons tiki-taka-voetbal manifesteerde zich dit jaar als tiki-over-de-zijlijn.
De ramptoeristen langs de lijn keken hoofdschuddend naar het tranentrekkende schouwspel. Op de tribunes heerste eensgezindheid: de toeschouwers hadden het zelf ongetwijfeld veel beter gedaan, als ze niet dat ene pijntje in hun knie, rug of enkel hadden gehad. Dit jaar waren er ook op het veld trouwens weer veel ‘pijntjes’ (de beste truc om gewisseld te kunnen worden als de conditie het even laat afweten), evenals enkele stevige ‘pijnen’. Met gescheurde enkelbanden, enkelvorken en één gescheurde achillespees lagen er heel wat voetballers in de lappenmand.
Uit al het spektakel kwam MediaMarkt als winnaar uit de bus. In een zinderende finale werd afgerekend met SoundAware. Warner Music Benelux werd derde door de penaltyserie te winnen van STMPD RCRDS.

Dank

Zoals ieder jaar gaat er speciale dank uit naar sportclub FC Hilversum voor de ondersteuning en het beschikbaar stellen van de velden, evenals naar de scheidsrechters en vrijwilligers zonder wie het toernooi niet had kunnen plaatsvinden. Ook wil iMediate Mindscape, Media Tornado, Triple P Entertainment en Vertigo 6 bedanken voor hun bijdrage aan de goodies voor de vrijwilligers.

De 29e editie van de iMediate Cup werd gesponsord door:

Wim Pel Productions (Toernooisponsor)
Sony Music (Kidssponsor)
OD Media (Biersponsor)
Agents After All (Hotdogsponsor)
Universal Music (Hamburgersponsor)
Cloud 9 Music/ Armada Music (Pannenkoekensponsor)
Paylogic (Scheidsrechtersponsor)

Winnaars van de awards:

Mooiste goal: keeper van Warner Music
Beste redding: keeper van V2 Records
Leukste cheer: iMediate
Grootste bek: Eric van Dijk