Bij iMediate bieden we jong talent graag de kans zich te ontwikkelen in een professionele omgeving. Zij draaien tijdens hun stage dan ook mee als volwaardige collega’s binnen het team. Nadat vorig jaar de dosis testosteron met vier mannen omhoogschoot, hebben we nu vier dames in huis gehaald die ieder hun mannetje staan. Een voorstelrondje!

Milou de Waard (17)

“Hi! Ik ben Milou de Waard en volg de opleiding Medewerker Creatieve Productie aan het Grafisch Lyceum in Utrecht. Dit is inmiddels mijn derde stage. Eerder heb ik stage gelopen bij Centerparcs – De Eemhof op de afdeling Entertainment. Ik dacht er toen namelijk nog over na om de opleiding Hospitality & Leisure te gaan volgen. Ik ontdekte al snel dat dit niets voor mij was. Op de middelbare school volgde ik de richting Grafimedia en dit sprak mij veel meer aan. Na mijn stage bij schoolfotografiebedrijf Koch ben ik uiteindelijk bij iMediate terechtgekomen. Hier houd ik mij bezig met de vormgeving van magazines en heb ik meegeholpen met de creatie van banners voor verschillende opdrachtgevers.

‘Het meest leerzaam aan deze stage is dat je ook leert hoe een tijdschrift tot stand komt’

Het leukste dat ik tot nu toe heb gedaan? Het vormgeven van Kik, waarbij ik veel vrijheid had en er ruimte was voor creativiteit. Kik is bedoeld voor kinderen met een chronische ziekte. Wat ik enorm leerzaam vond aan mijn stage, is om te leren hoe een tijdschrift tot stand komt en hoe groot het team is dat hierachter zit. Na mijn opleiding wil ik mij gaan richten op de opleiding Grafische Vormgeving en een fotografie-opleiding volgen. Een carrière opbouwen als fotografe is echt een droom, zeker als ik dit kan combineren met vormgeving.”

Kayleigh Mensinga (22)

Kayleigh volgt de studie Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht en zit in haar laatste jaar. Tijdens haar stage heeft ze de afgelopen drie maanden als redacteur gewerkt bij entertainmentvakbladen Entertainment Business en EB Live. Geen vreemde keuze, want muziek is Kayleighs grootste passie. “Ik vind het heerlijk om in mijn vrije tijd muziek te luisteren en bezoek regelmatig concerten. Na deze stage wil ik dan ook de masteropleiding Music Management in London gaan volgen en mijn Cambridge-certificaten halen. Voordat ik bij Entertainment Business aan de slag ging, had ik de verwachting dat ik veel zou leren over de totstandkoming van een magazine en het schrijven van achtergrondverhalen. Iets dat me zeker van pas gaat komen als muziekjournalist. Dat is namelijk mijn ultieme doel.”

‘Koffie halen was zeker niet aan de orde!’

“Bij Entertainment Business heb ik de afgelopen maanden veel geleerd, zoals het benaderen van bronnen, maar ook het schrijven van langere verhalen en nieuwsartikelen voor de site. Het was ook fijn dat ik al mijn vragen kon stellen aan beide stagebegeleiders. Ze maakten altijd tijd om me verder te helpen, waardoor mijn stageperiode enorm leerzaam was. Koffie halen was dan ook zeker niet aan de orde!”

Bibi Allessie (17)

“Hoewel dit mijn eerste, echte stage van een half jaar is, liep al tijdens mijn middelbareschoolperiode stage bij iMediate. Dat vond ik toen een enorm leuke ervaring. Zelfs zo leuk dat ik hier nog een keer naartoe wilde”, vertelt Bibi enthousiast. Ze volgt de mbo-opleiding Secretaresse aan het ROC van Amsterdam en zit in het tweede jaar. Gelukkig voor haar (en voor ons) duurt het nog een paar maanden voordat ze weer naar school gaat. “Vooraf had ik verwacht dat ik alleen maar opdrachten ging doen die nodig zijn voor mijn opleiding. Maar al snel kreeg ik veel meer verantwoordelijkheid en deed ik meer dan er van mij wordt verwacht. Daardoor is iedere dag ook weer anders.”

‘Een stage is veel leerzamer dan oefenen op school.’

Zo helpt Bibi inmiddels ook het team van Boodschappen-magazine. “Voor hen verstuur ik onder meer het aangevraagde beeldmateriaal naar klanten. Ook hielp ik mijn stagebegeleider Wanda met het organiseren van het Sinterklaasfeest.” Bibi bestelde bijvoorbeeld de versieringen. De Sint heeft immers wat secretariële hulp nodig, hier en daar. “Het feest was uiteindelijk ook enorm leuk, niet in de laatste plaats door de goede voorbereiding. Doordat ik alles wat ik heb geleerd in de praktijk kan uitvoeren, is dit een heel leerzame stage.”

Fabiënne Lamet (20)

Bij stagiaires blijkt het koffie-syndroom echt te bestaan, ook bij Fabiënne: “Zal ik de hele dag alleen maar koffie moeten halen? Aangezien dit mijn eerste stage was, wist ik in het begin niet precies wat ik kon verwachten.” Fabiënne is derdejaars studente International Media & Entertainment Management aan InHolland in Den Haag en werkt een half jaar mee in de iMediate-fotostudio. “Ik ben hier druk bezig met het editen van allerlei video’s en word vrij gelaten om mijn eigen creativiteit toe te passen. Voorafgaand aan mijn stage had ik bijvoorbeeld nog nooit met Adobe After Effects gewerkt, terwijl dit nu een van mij go-to programma’s is.”

‘Ik word vrij gelaten om mijn eigen creativiteit toe te passen.’

De eerste drie maanden van haar stage heeft Fabienne niet alleen in de studio gewerkt, maar ging ze ook mee op locatie. “We zijn op diverse locaties geweest voor verschillende shoots. Niet alleen heb ik hier heel veel lol gehad, maar heb ik ook veel geleerd op het gebied van fotografie, video en productie. De komende maanden hoop ik nog meer reportages te kunnen doen, waarbij ik weer zelfstandig een ‘Behind The Scenes’ kan maken. Dat komt wel goed, want in de studio werk ik alleen maar met lieve mensen, freelancers included. Na mijn studie wil ik graag aan de slag als freelance cinematograper/editor en ga ik rondreizen door Japan om de taal te leren spreken en documentaires maken.”