Bij iMediate hebben we bijna doorlopend stagiairs. Ze lopen mee op de redactie of in de fotostudio en maken zo kennis met de praktijk. Benjamin is derdejaars student Media Design en hij loopt stage in onze fotostudio. In dit blog stelt hij zichzelf voor.  

Wie ben je, hoe oud ben je en waar woon je?

Mijn naam is Benjamin Smits, ik ben 21 jaar en woon in Hilversum.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik ben een enorme muziekliefhebber. Als ik geen muziek luister, ben ik het wel aan het maken. Ik speel gitaar, zing en probeer zo nu en dan wat piano te spelen. Daarnaast spendeer ik veel tijd met mijn vrienden. We zitten vaak in onze stamkroeg om daar lekker het weekend te vieren. Ook houd ik ervan om creatief bezig te zijn met foto en video en ben ik in de zomer graag op het water te vinden met mijn kano.

Welke studie doe je en in welk jaar zit je?

Ik doe de studie Media Design en zit nu in mijn 3e jaar, dit is mijn laatste jaar.

Waarom heb je deze studierichting gekozen?

Ik volgde eerst een opleiding tot beveiliger en heb ook gewerkt in de beveiligingsbranche. Al snel kwam ik erachter dat ik dat niet wilde doen voor de rest van mijn leven en ben ik verder gaan kijken. Ik was op dat moment al bezig met editen als hobby en deze opleiding leek mij een goede manier om de mediawereld in te stromen.

Wat wil je later gaan doen?

Daar ben ik nog niet helemaal over uit. Misschien wil ik doorstuderen, misschien wil ik lekker gaan werken of misschien wil ik wel wat in de muziek gaan doen.

Waarom heb je voor iMediate gekozen?

De reden dat ik voor iMediate heb gekozen, heeft te maken met mijn onzekerheid over mijn toekomstplannen. Bij mijn eerste gesprek met Ishèle kwam ik erachter dat ik bij iMediate ontzettend veel verschillende dingen kan gaan doen en leren. Ik hoop op deze manier wat meer duidelijkheid voor mijzelf te krijgen wat de volgende stap gaat zijn. Maar ook natuurlijk om veel ervaring op te doen en nieuwe dingen te leren.

Wat zou je graag willen leren bij iMediate?

Ik zou graag meer willen leren over foto/film en belichting. Ook hoop ik nog meer te leren over editen en wil ik graag naar een professioneel niveau op edit-gebied.

Wat verwacht je van je stage bij iMediate?

Ik verwacht voornamelijk veel variatie. Van meegaan naar shoots tot edit-werk. Ook hoop ik zelf input te kunnen geven in projecten en misschien zelfs mijn eigen projectje te maken. Ook verwacht ik een superleuke werksfeer in een hele mooie studio en hoop ik het goed te kunnen vinden met al mijn collega’s!

Wat ga je tijdens je stage doen?

Socials maken, ondersteunen in de studio, foto’s/video’s editen en helpen op locatie bij shoots. Bij elkaar dus erg veel en ontzettend gevarieerd!

Wil je ook stage lopen bij iMediate? Kijk dan op onze vacaturepagina voor het actuele stage-aanbod.