De ambitie was hoog: realiseer in korte tijd een ICT-event waar veel bezoekers op afkomen, waar lang over nagepraat zal worden én waardoor bezoekers eigenlijk niet kunnen wachten tot de volgende editie. Dat was de uitdaging die bij het ICT-channelvakblad ChannelConnect werd neergelegd.
In augustus van dit jaar verhuisde ChannelConnect, een uitgave van Sellair, naar het kantoor van moederbedrijf iMediate. De bedoeling hiervan was om niet alleen synergievoordelen te behalen, maar ook de expertises van beide bedrijven te combineren. De eerste testcase van dat laatste was de organisatie van This is IT.
Vele handen maken licht werk
In een periode van twee maanden wisten we, in samenwerking met onder andere eventbureau Events2be, een aansprekend en voor de ICT-sector vernieuwend event te ontwikkelen. In de ochtend was er een congresgedeelte met als titel ‘op jacht naar de eindgebruiker’. Matthijs van Nieuwkerk werd geboekt om in een DWDD-achtige setting kopstukken uit de Nederlandse ICT aan tafel te ontvangen. In Lotte de Bruijn, directeur van branchevereniging Nederland ICT, had hij de ideale tafeldame.
Ruim 600 bezoekers
De komst van Matthijs van Nieuwkerk voorspelde vuurwerk, de congresbezoekers kregen ook vuurwerk. De presentator moest zijn gasten regelmatig vragen om de gebruikelijke ICT-terminologie te laten varen en hun standpunt uit te leggen alsof ze in gesprek waren met het Jeugdjournaal. Dat leverde vanzelfsprekend hilarische momenten op.
Expo met goed eten en drinken
Na de ochtendsessie ging de beursvloer open waar dik veertig bedrijven een hoogwaardige mix van innovatieve producten en diensten presenteerden. De ideale plek om niet alleen kennis op te doen, maar ook om de ochtendthema’s nog eens samen met elkaar door te nemen. En dat allemaal onder het genot van een drankje en bijzonder goed eten. Daarnaast waren er ook diverse kennissessies.
Complimenten…
Na afloop van het event werden we overladen met positieve reacties. Een van de standhouders: “Ik wil graag direct reserveren voor volgend jaar.” Een van de bezoekers: “De ochtendsessie met Matthijs van Nieuwkerk was heel amusant en interessant. Ik heb ’s middags ook de sessie over neuromarketing gevolgd. Eveneens heel interessant.”
En door…
De eerste editie van This is IT krijgt een vervolg. Een logische keuze. De volgende editie staat gepland op woensdag 22 mei 2019 (klik hier voor meer info). Bekijk de anderhalve minuut durende sfeerimpressie van This is IT hieronder.
Marco Mekenkamp is eindredacteur van ICT-channelvakblad ChannelConnect.