Op maandag 9 maart zijn in Studio 21 de Buma Awards 2020 uitgereikt. Vanuit iMediate werd het team van Entertainment Business tijdens de uitreiking vertegenwoordigd door Manager Sales & New Business Mitchel van der Heide en Projectredacteur Jeroen Noordeloos. Geheel volgens dresscode waren zij er getuige van hoe Peter Koelewijn de Buma Lifetime Achievement Award kreeg uitgereikt.

Tijdens de uitreiking van de Buma Awards worden componisten, tekstdichters en hun muziekuitgevers geëerd tijdens een gala-avond. De uitreiking in Studio 21 werd gepresenteerd door Fernando Halman in het bijzijn van muzikanten als Duncan Laurence, Davina Michelle, Maan, Armin van Buuren en Martin Garrix. 

Ben Liebrand kreeg uit handen van Armin van Buuren een Gouden Harp overhandigd, terwijl Duncan Laurence met twee Buma Awards huiswaarts keerde. De zanger nam zowel een Buma Award Nationaal als een Buma Award Internationaal in ontvangst voor ‘Arcade’. De zanger, die het winnen van de awards als ‘bizar’ omschreef, bracht vanzelfsprekend zijn hit én winnende Songfestivalnummer ten gehore.

Mediacomponist Stephen Emmer kreeg uit handen van Beau van Erven Dorens de Buma Oeuvre Award Multimedia uitgereikt, terwijl Pepijn Lanen de Lennaert Neigh prijs ontving van Bernard Kobes, bestuursvoorzitter Buma/Stemra.

Entertainment Business was aanwezig bij de Buma Awards 2020
De Buma Awards 2020: Jeroen Noordeloos, Mitchel van der Heide van Entertainment Business waren erbij.
Oh, en Duncan ook natuurlijk.

Lifetime Achievement Award

Zanger en producent Peter Koelewijn ontving van oud-SP-leider en metal-dj Emile Roemer de Lifetime Achievement Award voor zijn hele oeuvre. “Vanaf 1960 ben ik lid van de auteursrechtenorganisatie en ik vond het altijd een hele eer als iemand anders zo in het zonnetje werd gezet. Dat het nu mijzelf overkomt, zie ik als een blijk van waardering voor mijn werk als liedjesschrijver (en daarnaast als artiest). Ik ben apetrots!”, aldus Koelewijn.

Na de overhandiging werd het reportoire van Koelewijn geëerd met een medley van zijn grootste hits, waar ‘Kom van dat dak af’, natuurlijk niet in ontbrak.

Alle winnaars van harte gefeliciteerd en complimenten voor Buma Cultuur voor deze mooie editie. Op naar 2021 en meer mooie muziek!