Haal je oude spijkerbroek uit de kast, kies een gemakkelijk zittend shirt en laat je slippers maar thuis… Gehuld in serieuze kluskleding stapten we vrijdagochtend in de auto richting zorgboerderij bijBram. Met de zon op ons gezicht reden we door prachtige landerijen, langs het water over een dijkje – het leek alsof we op vakantie gingen. Niets was minder waar, er moest juist hard gewerkt worden!
Zorgboerderij bijBram biedt dagbesteding aan zo’n 20 volwassenen met een GGZ-indicatie. Ze hebben er alle mogelijkheid om te doen waar zij zich goed bij voelen. Van een grote timmerwerkplaats tot een prachtige moestuin en van uitgebreide kippenren tot mooie paardenweide, er is voor iedereen wel iets om blij van te worden. Wat komen al die collega’s van iMediate dan doen, vraag je je af? De zorgboerderij is aan het uitbreiden en was net gestart met de bouw van een tweede recreatieruimte. Daar konden ze wel wat hulp bij gebruiken! Ook is er sinds kort in het weekend dagbesteding voor kinderen. Een grote boomhut zou dus fantastisch zijn! En het werk in de tuin stopt natuurlijk nooit, onkruid blijft altijd wel ongevraagd zijn kop boven het zand uitsteken. Aan de slag dus maar.
Zaagsel in het haar
Na slechts enkele minuten zat het eerste zaagsel al in ons haar en was het doordringende scherpe geluid van boor- en zaagmachines niet meer weg te denken. Iets rustiger was het in de moestuin. Niet qua werk natuurlijk, maar de constante zoem kwam daar slechts van rondvliegende insecten. Vele zaadjes zijn gepland, bloemetjes verzorgd en aan het einde van de dag was er natuurlijk (bijna) geen onkruid meer te bekennen. De tuin is overigens ook een paar ‘super-courgettes’ armer. Met dank aan twee collega’s zijn die ’s avonds op de barbecue beland. Of de recreatieruimte inmiddels in gebruik is genomen en de kinderen al in de boomhut klauteren? Dat was misschien wat ambitieus, maar er is keihard gewerkt en er zijn enorme stappen gezet. Alleen nog even een dak op de boomhut en hij is klaar voor een fantastische zomer. Ook de recreatieruimte is na de zomer zeker ready voor een feestelijke officiële opening. En laten we ook niet vergeten wat er op de oprit allemaal gedaan is. Tientallen houten paaltjes zijn vakkundig in stukjes gezaagd en vervolgens langs het pad in de grond geslagen om zo weer een prachtige entree tot de boerderij te krijgen. Zeker iets om trots op te zijn!
Moe maar voldaan
Al jaren zet iMediate zich actief in voor goede doelen. Eenmaal per jaar wordt er een project gekozen via stichting Zin, die dit soort verantwoorde bedrijfsuitjes en teambuildingsdagen organiseert. De dag werd afgesloten met een gezellige barbecue. Moe maar voldaan genoten we met z’n allen van heerlijke stukjes vlees en huisgemaakte salades van de zorgboerderij. Vanwege wat problemen op de weg moesten we er wel even geduld voor hebben, maar we werden tijdens het wachten uitgebreid vermaakt met de beste meezingers en gitaar- en mondharmonicasolo’s. Volgend jaar weer!