Uitnodigingen. Ze komen dagelijks op de redactie van Entertainment Business en EB Live binnen. Uitnodigingen voor concerten, presentaties, filmpremières, feestjes enzovoort. Je kunt het niet zo gek bedenken of we worden ervoor uitgenodigd. Daar zijn we dankbaar voor, maar het is natuurlijk onmogelijk om op alles in te gaan. We pikken de krenten uit de pap, kijken hoe het interessant is voor onze bladen en of we er zelf ook een beetje van kunnen genieten. Uitnodigingen om in het buitenlands iets te doen, komen beduidend minder voor.

Uitnodiging voor BIME PRO

Twee maanden geleden ontving ik een mail van de organisator van de Spaanse muziekbeurs BIME PRO. Of ik aanwezig wilde zijn wilde deelnemen aan een panel over de wereldwijde muziekmarkt. Deadline- en bezetting technisch komen dit soort dingen nooit echt goed uit, maar het is natuurlijk een eer en een bevestiging van de expertise van het EB-team dat we gevraagd worden. Het werd nog gemakkelijker om de uitnodiging te accepteren toen ik werd gevraagd om Rob Hallet, een van de grootste muziekpromotors ter wereld, live op het podium te interviewen. Hallet is een industrie-veteraan en de man achter concerten van grote namen als Beyoncé, Bon Jovi, Lady Gaga, Backstreet Boys, Leonard Cohen, Justin Timberlake, Prince, Kanye West, The Who, The Rolling Stones en Justin Bieber. Bovendien is het iemand die niet vaak interviews geeft.

Een spannend gesprek

Als ik dit schrijf Is het gesprek net beëindigd. En wat een spannende 45 minuten waren het! Hallet vertelde over zijn carrière en de live industrie, en hij verblijde het publiek (en mij) met een aantal bijzondere en onbekende anekdotes over Leonard Cohen en Prince. Een bijzonder gesprek, dat je terug kunt lezen in de komende editie van EB Live.
Uitnodigingen blijven meer dan welkom. Ik hoop dat de verstuurders in de toekomst nog meer meedenken over de content hun evenement kan genereren, afgezien van een nieuwsbericht of een review. En nu ga ik genieten van het andere element van BIME: muziek! Vanavond staan Damien Jurado, Slowdive, Editors en Aphex Twin op het programma.
———————-
Jeroen van Trierum is hoofdredacteur Entertainment Business/ EB Live