In december zette iMediate een eindejaarsactie op om lokale goede doelen te ondersteunen. Vorige week kregen vertegenwoordigers van die goede doelen corona-proof een cheque overhandigd.

Joost Driessen: “December is een mooi moment om terug te kijken op het aflopende jaar. Normaal geven we relaties van ons bedrijf een cadeautje, maar 2020 was natuurlijk niet normaal. We bedachten dat we het budget voor de relatiegeschenken dit jaar nog beter moesten besteden. We zien in onze omgeving dat bedrijven het moeilijk hebben, maar veel goede doelen hebben het nóg moeilijker.”

iMediate koos drie lokale doelen en vroeg in een e-mail aan zakenrelaties aan welk doel zij het budget voor hun relatiegeschenk wilden doneren. Dit onder het motto ‘U kiest, wij schenken’. Uiteindelijk bleek de voorkeur voor de goede doelen, Stichting Present, Voedselbank Gooi en Omstreken en Dierenasiel Crailo, bijna gelijk verdeeld.

Sebastiaan Hexspoor van Stichting Present: “We hebben het afgelopen jaar veel meer projecten gedaan. Gelukkig zijn er veel mensen die graag willen helpen door boodschappen of een klusproject te doen. Wat financiën betreft betekent het helaas niet dat als we meer projecten doen, we ook meer inkomsten krijgen.”

Ook de Voedselbank Gooi en Omstreken heeft een uitzonderlijk jaar achter de rug. Henske Jakobs: “De hulpvraag is met wel twintig procent gestegen. De stap om naar ons toe te komen is niet zomaar wat, maar de telefoon stond roodgloeiend. Gelukkig kregen we ook veel meer steun zodat de mensen die hele periode met goedgevulde tassen naar huis zijn gegaan.”

Kim van den Hout van Dierenasiel Crailo: ”Mensen komen dekentjes brengen of voer wat ze hebben staan. Of ze zetten acties op met statiegeldflessen. We werken alleen met giften, krijgen geen subsidie en onze kosten lopen natuurlijk wel gewoon door. Daarom zijn we ook heel blij met deze cheque.”

Joost Driessen: “Natuurlijk gaan we liever vandaag dan morgen terug naar normaal. Tot die tijd is het goed om te horen dat de drie goede doelen op allerlei manieren extra hulp krijgen. Dat is iets positiefs in een zwaar jaar. Fijn om daar met onze eindejaarsactie aan bij te dragen.”

Dinsdag werden op het nieuwe kantoor van iMediate, met inachtneming van de coronaregels en dus met wat photoshoppen achteraf, de cheques uitgereikt van de iMediate Eindejaarsactie 2020. Op de samengestelde foto v.l.n.r. Kim van den Hout (Dierenasiel Crailo), Henske Jakobs (Voedselbank Gooi en Omstreken), Sebastiaan Hexspoor (Stichting Present) en Joost Driessen (iMediate).