Vandaag ligt het nieuwe Boodschappen magazine in de supermarkt! Lees hieronder het intro terug van Laura Vermeulen, Projectmanager.

Smaakcombinaties

Iedereen die van eten houdt, weet dat smaken de sleutel zijn tot een onvergetelijke culinaire ervaring. Ik ben dan ook gek op verrassende combinaties die je een ‘explosie’ van smaken in je mond geven, zoals de biet in zoutkorst met feta. En als ik echt uit wil pakken, kies ik ook nog een mooie wijn uit die past bij het gerecht. Dat kan soms een uitdaging zijn, daarom geven we je hier een aantal suggesties voor.

In dit magazine willen we je laten zien hoe de wereld van voedsel doordrenkt is van diverse smaken en hoe deze elkaar kunnen aanvullen, uitdagen en zelfs verrassen. We verdiepen ons daarom in zes prominente smaken: zuur, zout, umami, bitter, pittig en zoet. Zo vind je op het recept voor de, nog altijd populaire, sushi bowl waarin we al die basissmaken hebben verwerkt. En proef ook de welbekende cheesecake, maar dan afgetopt met een chili-jam. Allebei echt het proberen waard!

We hopen dat we met de uitleg over al die verschillende smaken en onze recepten kunnen inspireren om hiermee zelf aan de slag te gaan. Want dat is het gewoon: lekker experimenteren en dan kom je soms op heel bijzondere smaakcombinaties.