Michelle van Halder is redacteur bij iMediate. Met de redactie van het culinaire magazine Boodschappen staat ze ook in 2022 weer voor de uitdaging om elke maand een succesvol blad te maken voor een diverse groep kookliefhebbers.

We kijken met Boodschappen vooruit naar weer een heerlijk kookjaar. Wanneer iedereen het kerstdiner net achter de rug heeft, zijn wij alweer volop bezig met de paasrecepten. Wat verwachten onze lezers komend jaar van ons en waarmee kunnen we ze juist verrassen om in de keuken eens echt iets anders te proberen? In januari zijn we gestart om onze lezers in kleine stapjes op weg te helpen naar een bewuster eetpatroon. Aangezien we veel enthousiaste reacties op dit magazine krijgen, maken we hiermee een goede start!

Trends

Als redactie zijn we mede afhankelijk van de producten die in de diverse supermarkten van inkooporganisatie Superunie verkrijgbaar zijn. Hierdoor kunnen we niet altijd trendsettend zijn (insecten eten laten we nog even aan ons voorbij gaan), maar zitten we binnen onze mogelijkheden wel boven op de laatste trends en de wensen van onze lezers. Van bewuster eten naar nog meer seizoensfavorieten, diverse wereldkeukens, groenten op nieuwe manieren bereiden, meer aandacht voor de lunch, minder vlees op het bord en easy comfort food. Een handige graadmeter zijn hierbij de gegevens van Boodschappen online die we tot onze beschikking hebben. Want Boodschappen is de laatste jaren tot veel meer uitgegroeid dan alleen een magazine! Op social media als Instagram (@boodschappenmagazine), Facebook en Pinterest hebben we inmiddels ook een behoorlijke fanbase en steeds meer bezoekers weten boodschappen.nl te vinden of zijn geabonneerd op de digitale Boodschappen nieuwsbrief.

Top 5 recepten van 2021

In het lijstje met favorieten van 2021 scoren de stoof- en ovengerechten goed. Nederland ging voor klassiekers en comfort food! Dit was het afgelopen jaar de top 5 van meest bezochte recepten op boodschappen.nl:

1. Basisrecept stoofperen

2. Grootmoeders stoofvlees

3. Classic mac & cheese

4. Geroosterde bloemkool met parmezaan

5. Snelle rendang

Ook op Instagram krijgen we veel likes. Daar gaan onze volgers voor wat minder traditionele gerechten. Het recept gegratineerde tortillachips met zoete aardappel, mais en bonen stak er daar afgelopen jaar met kop en schouders bovenuit. Benieuwd wat komend jaar voor recepten en foodtrends gaat brengen? Blijf Boodschappen dan vooral volgen.