Nog even voor de duidelijkheid. iMediate is een content marketingbureau, maar ook een B2B vakuitgeverij. iMediate werkt in twee business units: Retail & Brands en B2B. In beide units bieden we content marketing aan vanuit één centrale gedachte: het zo goed mogelijk invullen van de klantreis met heldere doelstellingen. Branding, sales, retentie, MQL’s, SQL’s etc. Daarmee helpen we de klant van onze klant, de particulier én de zakelijke koper.

iMediate B2B is als vakuitgever vooral actief in twee verticals: entertainment en ICT. In ICT doen we dat met ons eigen kennis- en businessplatform ChannelConnect. Onder die noemer publiceren we drie keer per jaar themanummers, de zogenaamde Dossiers. Onlangs verscheen het Telecom, VoIP en UC Dossier 2021. Het zal niemand verbazen dat dat thema onwaarschijnlijk actueel is met alle trends die zijn ingezet sinds de komst van Covid en alle routines rond het hybride werken.

Onze wens om elk dossier vooraf te laten gaan door een groepsdiscussie bleek nog niet mogelijk, dus nodigden we een vijftal professionals, o.a. van Microsoft Teams en van Zoom, individueel uit om op het nieuwe kantoor van iMediate coronaproof hun kennis met ons te delen. En daaruit ontstond vervolgens een simpel maar degelijk videoformat dat we vaker zullen gaan toepassen. De heldenrol binnen dat format wordt gespeeld door onze iconische lunchtafel die midden in onze nog onbezette kantoorruimte wacht op bedrijfslunches en groepsdiscussies. En daarmee was de leader ook meteen ingevuld.

Grappig hoe we nu al denken in omgekeerde scenario’s: bij volgende opnames in het iMediate kantoor zullen we – ook als Covid eindelijk voorbij is – onze mensen vragen om thuis te werken. Wie weet vinden we nog veel meer mogelijkheden om de overhead post kantoorhuur onder te brengen in een projectbudget. Zie je wel dat Covid kansen biedt!