Media-ondernemer Joost Driessen heeft een belang van vijftig procent genomen in uitgeverij Dutch IT Channel B.V.

Dutch IT Channel exploiteert de platformen Dutch IT-channel en Executive-People en organiseert veel grote en kleine IT- en tech-events. Driessen is directeur/eigenaar van iMediate BV, een contentmarketingbureau dat onder meer actief is in de ICT-markt met het platform ChannelConnect en diensten op het gebied van communicatie, lead generation en contentmarketing. Beide bedrijven zullen hun lopende activiteiten voortzetten en uitbouwen.

Driessen neemt de aandelen in Dutch IT Channel B.V. over van Rob de Kleijnen. Witold Kepinski blijft aan als aandeelhouder, director content en hoofdredacteur. Kepinski blijft samen met De Kleijnen het management vormen van Dutch IT Channel.

Deze samenwerking gaat ervoor zorgen dat wij onze partners in de toekomst nog beter kunnen bedienen.

Rob de Kleijnen, directeur-uitgever Dutch IT Channel: “Ik ben in 2011 begonnen met Executive-People en een jaar later is de samenwerking met Witold Kepinski gestart en hebben we Dutch IT Channel gelanceerd. In de laatste acht jaar zijn we sterk gegroeid en hebben we het portfolio uitgebreid met samenwerkingen en events. Dutch IT Channel is met de platformen Dutch IT Channel en Executive-People een trusted partner geworden voor veel partijen. Ook zijn we gezond en stabiel en dat heeft ervoor gezorgd dat we de COVID-19-periode goed doorkomen en nieuwe diensten hebben ontwikkeld als alternatief voor de events. Onze markt zit in een doorlopende transformatie en om als uitgever in ‘the lead’ te blijven, is de samenwerking met iMediate een logische ‘next step’. Met Joost hebben wij een stabiele en sterke partner gevonden voor het verder doorontwikkelen van onder andere lead generation, contentmarketing en onze events. Deze samenwerking gaat ervoor zorgen dat wij onze partners in de toekomst nog beter kunnen bedienen. Ik ben er trots op en bruis van de energie om deze volgende stap de komende jaren met Witold en Joost te kunnen maken.”

Witold Kepinski: “Vakjournalistiek heeft het laatste decennium een hele andere wending genomen. Bedrijven als Dutch IT Channel zijn in het tijdperk van het ‘nieuwe uitgeven’ dagelijks bezig met journalistieke en commerciële content, offline en online. Maar of het nu om onafhankelijke nieuwsvoorziening gaat of om een wervende contentcampagne, inhoudelijke kwaliteit en kennis blijven cruciaal. Zeker als het zo marktspecifiek is als in ICT. Daar kijkt Joost op dezelfde manier naar en daarom zien we allemaal uit naar de samenwerking en het realiseren van synergie.”

We zien allemaal uit naar de samenwerking en het realiseren van synergie.

Joost Driessen licht zijn deelname toe: “Binnen elke discipline in de mediawereld vindt een consolidatieslag plaats en worden samenwerkingen gebouwd. Zeker ook in B2B media en content. Rob en Witold hebben een prachtig en gezond bedrijf gebouwd met mooie titels, events en duidelijk veel klantvertrouwen vanuit de IT-markt. Tegelijk staat Dutch IT Channel voor vergelijkbare uitdagingen als iMediate: de verdere uitbouw van het online portfolio van producten en diensten. Onze partners en adverteerders richten zich steeds meer op meetbare onlinecommunicatie, zowel binnen het kanaal als richting eindgebruikers. Dutch IT Channel en iMediate willen dat professioneel faciliteren. Ik zie grote kansen als beide bedrijven juist op dat gebied gaan samenwerken.”

Op de foto van links naar rechts: Witold Kepinski, Joost Driessen en Rob de Kleijnen / Foto © iMediate – Jasper Bosman