Contentbureau iMediate is actief in verschillende markten met eigen platforms als Entertainment Business, Channel Connect en Vegan Business en met platforms en content die we in opdracht van onze klanten maken. Voor ons food-cluster zijn we op zoek naar een ervaren projectmanager.

 

Senior projectmanager food-producties

Je zou kunnen zeggen dat jij als onze projectmanager mede bepaalt wat er bij heel veel Nederlanders ’s avonds op tafel staat. Want het retail food-magazine dat we voor een van onze klanten maken, heeft maandelijks miljoenen lezers en de bijbehorende website geeft dagelijks tienduizenden bezoekers antwoord op de vraag: wat eten we vandaag?

Je zou ook kunnen zeggen dat jij als onze projectmanager invloed hebt wat er in restaurants in Nederland en België op de kaart staat. Want met het high-end foodmagazine en de social posts die we voor een horecagroothandel maken, zijn we een belangrijke inspiratiebron voor horeca-professionals.

Dat doe je natuurlijk niet alleen. Je werkt samen met collega’s en freelancers: met vormgevers, tekstschrijvers, online marketeers, developers, stylisten en fotografen. En vooral ook met onze klanten: want je bent niet alleen het eerste aanspreekpunt maar je bent ook verantwoordelijk voor de organisatie en de planning. Dat is verantwoordelijk werk, maar het is ook werk met veel vrijheid waarin je veel kan leren. Een afwisselende en leuke baan: je voorganger deed dit werk niet voor niets meer dan 10 jaar.

 

Wat ga je doen als projectmanager food-producties?

Projecten managen natuurlijk. Hoe dat er in de praktijk uitziet? Zo bijvoorbeeld:
• Je denkt mee met de invulling van het zomer-magazine, leidt de brainstorm van vormgevers, redacteuren en culi-experts en zorgt ervoor dat er een taakverdeling komt voor de vervolgstappen en een deadline.
• Je overtuigt samen met de artdirector de klant van een nieuw format voor de social posts en laat direct zien wat het gaat kosten en wat het gaat opleveren.
• Je maakt een begroting voor een advertorial en brieft een creatief team zodat je de klant snel een eerste voorstel kan voorleggen.
• Je overlegt met een extern SEO-bureau en vertaalt de aanbevelingen in concrete stappen voor contentmakers: landingspagina’s en web content en een duidelijke planning.
• Je belt met de klant om te zeggen dat de nieuwe release van de website vertraagd is. Slecht nieuws, maar je hebt een nieuwe datum en de klant is tevreden met je snelle oplossing.

Onmisbaar in deze baan

Je bent gestructureerd:
Je hebt met heel veel verschillende mensen te maken en een veelheid van deelprojecten. Daarbij houd jij het overzicht.

Je bent ervaren
Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een media/content/omnichannel omgeving als (senior) projectmanager

Je bent communicatief:
Je overlegt met klanten en medewerkers. Je weet dat het juiste woord op het juiste moment een groot verschil kan maken. Ook een moeilijk gesprek ga je niet uit de weg.

Je weet hoe je techniek moet gebruiken voor je werk:
Je bent op de hoogte van de tools die er zijn om je werk te doen en waar nodig verdiep je je in nieuwe oplossingen.

Je bent commercieel:
Je kan creatief inkopen en je weet hoe je een goede offerte maakt.

Je hebt affiniteit met food
Je houdt van lekker eten, misschien zelfs van koken en ja, jij weet wat een butter board is en een jelly drink.

Je bent een leuke collega
(Want dat was Rachel ook).

chef - foto voor Exclusief

Samenvattend: de baan in 5 bullets

+ Inhoudelijk: afwisselend werk waarbij jouw inbreng het verschil maakt

+ Werkomgeving: aardige collega’s, fijne klanten en een aantrekkelijk kantoor

+ Goede arbeidsvoorwaarden: hybride werken, goed salaris en prima secundaire arbeidsomstandigheden

+ Soms hectisch: je werkt aan projecten met heel veel deeltaken. Vind je het moeilijk daarbij overzicht te houden, dan is dit waarschijnlijk niet de baan voor jou.

+ Verantwoordelijk: het gaat om grote projecten en onze klanten verwachten dat we leveren (en dat vinden we logisch). Soms kunnen deadlines niet verschoven worden en moet je flexibel zijn (en nee, dat betekent niet dat je altijd en overal bereikbaar hoeft te zijn).

Wil je meer weten over de functie of de projecten waar je aan gaat werken, bekijk dan de cases:
Boodschappen magazine | Boodschappen.nl | Exclusief of mail Wanda Kreuning.
Ben je al overtuigd, stuur dan direct een reactie met je motivatie, een (link naar je) CV aan
wanda.kreuning@imediate.nl o.v.v. Senior Projectmanager

iMediate Contentmarketing