Strippenkaart – Content as a Service

Samen één

Eind vorig jaar nam iMediate, uitgever van ChannelConnect, Entertainment Business en EB Live, contentmarketingbureau ZB Communicatie en Content over. Beide bureaus gaan samen in één end-to-end bureau met specialisten voor strategie, digital, creatie en productie.

‘Dagelijks werken we voor diverse organisaties aan strategische creativiteit en contentproductie’, aldus Merijn Aalbers, Head of Strategy and Creative. ‘We ontwikkelen communicatie- en contentstrategieën, campagnes, social content, (video) podcasts, magazines (digital en print) en video’s. Dat doen we voor gerenommeerde opdrachtgevers als Achmea, SNS Bank, de Sociaal Economische Raad, PGGM, ABP, Wageningen Universiteit, Sligro en de KNVB.’

Propositie 1 – Event Coverage

Goed geproduceerde event coverage waarmee je de essentie van het event en je organisatie overbrengt.

Contentpakket bestaande uit

– Teaser voor socials
– After-docu 
– Video snippet
– Social post


Aantal strippen: 12

Content as a Service

Aalbers vervolgt: ‘Naast langlopende contentprogramma’s, zien we een toenemende behoefte aan afgebakende contentopdrachten die op korte termijn ontwikkeld en geproduceerd kunnen worden. Aan hands-on kwaliteitscontent die een merk, product of dienst bekender en beminder maakt en leads genereert. Om op die vraag in te spelen hebben we een good old strippenkaart ontwikkeld die organisaties in staat stelt op laagdrempelige wijze impactvolle content te laten maken.

De 15 strippen vertegenwoordigen een waarde van in totaal € 7.500, – die we omzetten in uren. Per strip komt dat neer op een waarde van € 500,-, wat staat voor 5 uur volgens ons gemiddelde uurtarief. Tijdelijk krijg je 2 strippen gratis. Je betaalt dus maar € 6.500.-’

De strippenkaart kan worden ingezet voor specifieke contentproposities of voor adhoc contentsupport. Aalbers: ‘We hebben vier proposities samengesteld die bewezen effectief zijn en in elke branche werken. Bij deze proposities leveren we kant-en-klare contentpakketjes waarmee de klant de hoofdcontent kan promoten. Zo voorzien we in een behoefte bij klanten die ontzorgd willen worden in het ontwikkel- en maakproces.’

Propositie 2 – Video Podcast

Toenemend populair: een krachtige aanvulling op de audio-podcast. Biedt extra bereik en interessant promotiemateriaal voor eigen website en socials.

Contentpakket bestaande uit:
• Formatbeschrijving
• Script eerste aflevering
• 1 geproduceerde aflevering
• video snippet voor social


Aantal strippen: 10

Propositie 3 – Brand Movie

Een bedrijfsfilm die specifiek gericht is op het communiceren van de identiteit en waarden van een merk. Geeft betekenis en persoonlijkheid aan je merk en het verhaal achter je product.

Contentpakket bestaande uit:
– Treatment
– Brand movie
– Social post 
– Webcopy


Aantal strippen: 13

Propositie 4 – Video Kernformat

Een kernformat biedt content die uniek maar herkenbaar is, en structuur en efficiency bij de productie. Een goed kernformat helpt je bedrijfsdoelstellingen te realiseren.

Contentpakket bestaat uit:
– Formatbeschrijving 
– Script eerste aflevering
– Distributie-advies


Aantal strippen: 8

Propositie 5 – Adhoc content creatie & support

Een vliegende keep voor je marketingafdeling. Ideaal voor kleinere, afgebakende opdrachten waarbij snel geschakeld moet worden. Denk aan: (eind)redactie van copy, blogs en whitepapers, creëren van social posts, SEO-optimalisatie van digital copy.

Aantal strippen: te bepalen per deelopdracht

Interesse in de Content as a Service Strippenkaart?
Mail ons of bel en vraag naar Mitchel van der Heide

Mail ons Bel ons
iMediate Contentmarketing