Een goede stage is een onmisbaar onderdeel van heel veel opleidingen en daar werken we bij iMediate graag aan mee. Door de afstandsmaatregelen is het soms wat behelpen, maar in onze foto- en filmstudio is ruimte genoeg. Maurits is de nieuwe stagiair bij iMediate. Hij draait een paar maanden mee.      

Wie ben je, hoe oud ben je en waar woon je?

Ik ben Maurits en ben nu 19 jaar oud. Ik woon met mijn ouders in Assendelft.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik ben veel bezig met muziek. Ik doe van alles wat daar mee te maken heeft, waaronder het produceren en bewerken van muziek, het maken van videoclips en het ontwerpen van albumcovers. Met mijn vrienden benader ik muzikanten om samen te werken. Verder kijk ik graag films. Ik vind het vooral fijn als ik langere tijd geconcentreerd met iets bezig kan zijn.

Welke studie doe je en in welk jaar zit je?

Ik doe de opleiding Mediavormgever op het ROC. Ik zit nu in mijn derde en laatste jaar.

Waarom heb je voor deze studierichting gekozen?

Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn. Vooral met dingen die met media en entertainment te maken hebben. Ik wil graag technisch beter worden met de tools die je daarvoor nodig hebt.

Wat wil je later gaan doen?

Ik wil graag in de entertainmentindustrie belanden en iets doen met film, social media of muziek. Gelukkig gaan al deze dingen goed samen!

Waarom heb je voor iMediate gekozen?

Ik vind iMediate een professioneel bedrijf, waar serieus gewerkt wordt. Na mijn vorige stage bij een kledingmerk wilde ik graag iets doen wat helemaal niks met kleding te maken heeft. Dit leek mij een leuk contrast!

Wat verwacht je van je stage bij iMediate?

Ik hoop te ervaren hoe het is om mee te draaien op een film- en fotoset. En ik hoop meer te leren over het proces en de totstandkoming van de shoot. 

Wat ga je tijdens je stage doen?

Ik ga vaak mee met de fotograaf naar verschillende plekken in Nederland om foto’s te maken voor MagaZiNe van Sligro. In de studio zijn we veel bezig met fotografie voor Boodschappen. Ondertussen ben ik veel bezig met het maken en bewerken van promo’s.