Zondagavond 19:30 uur. Terwijl ik rustig naar de voorbeschouwing van de Grand Prix van Mexico zit te kijken, begint er ineens iets te kriebelen. Onder andere dat Max zo maar eens de overwinning zou kunnen pakken gezien zijn kwalificatieresultaat, maar ook dat M Magazine Online (Magazine.MediaMarkt.nl) de grens van 2.000.000 pageviews gepasseerd zou kunnen zijn!
Kort voor het weekend kwamen we nog maar een paar duizend views te kort en met een klein beetje boerenverstand (plus de hulp van Google Analytics) had ik al een voorzichtige inschatting gemaakt dat zondagavond weleens hét moment zou kunnen zijn. Tijd dus om dat vermoeden te bevestigen!
Ik log in op de Analytics-omgeving, stel de filters in en laat Analytics de rapporten opstellen. Snel scan ik de verschillende grafieken en andere cijfers. Tot mijn ogen blijven hangen bij het aantal pageviews. We zijn de 2.000.000 views al ruim voorbij! Een hele prestatie: In slechts 10 maanden tijd is M Magazine Online gevonden én gelezen door miljoenen mensen (ja, we mogen het eindelijk zeggen). Cijfers om trots op te zijn, want een team van MediaMarkt- en iMediate-collega’s werkt iedere dag keihard aan de mooiste content over toffe technologie.
Hoogtepunt tot nu toe? Voor mij persoonlijk de CES 2017, waar we vanuit Las Vegas dagelijks blogs, vlogs en social media-updates maakten, vanaf één van de grootste technologiebeurzen ter wereld. Andere hoogtepunten zijn de verslagen die we maakten van het Mobile World Congress in Barcelona, gamingbeurs E3 in Los Angeles en technologiebeurs IFA in Berlijn. Stuk voor stuk evenementen waar we ongelooflijk mooie dingen hebben gezien én gemaakt. Overigens ook zeer goed bekeken en gelezen artikelen, want content gaat ook om effectiviteit. Maar de grootste knaller blijkt het artikel te zijn over de terugkeer van de Nokia 3310. Dit artikel trok zulke grote aantallen lezers, dat er bij de hoster zelfs een paar servers begonnen te roken. (sorry, daarvoor).
De eerste mijlpaal met M Magazine Online is bereikt en dan pakken ‘we’ ook nog eens die derde GP-overwinning. Taart dus! Snel op maandag bij MediaMarkt laten bezorgen. Overigens heeft de gekozen banketbakker onze goed aangeleverde tekst (ik hecht waarde er aan dit te melden) niet helemaal goed op de taart gezet, want VIEWS is toch echt zonder U. Koekenbakkers!!
Jeroen Noordeloos
Projectredacteur