De oudste muziekprijs van Nederland vierde afgelopen maandag feest. De Edison vierde zijn 60-jarig jubileum met een spetterende awardshow in de Gashouder op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam. Het team van Entertainment Business, dat als partner betrokken is bij de Edison-uitreiking, was erbij!

De dresscode tijdens deze jubileumeditie was ‘black tie bedazzle’ en de 900 genodigden zagen er dan ook uit om door een ringetje te halen. Presentator Najib Amhali werd gedurende de avond bijgestaan door een keur aan iconen uit de muziekwereld, die de daadwerkelijke Edisons overhandigden.

In rap tempo werden 11 Edisons uitgereikt:

Oeuvreprijs – Willeke Alberti
Pop – Maan, 2019 single releases
Rock – Kensington, Time
Hiphop – Josylvio, Gimma
Dance – Armin van Buuren, Balance
Alternative – S10, Snowsniper
Nieuwkomer – Snelle, Vierentwintig
Hollands – De Toppers, Toppers in Concert 2019
Nederlandstalig – Suzan & Freek, Gedeeld door ons
Videoclip – Bizzey ft. Kraantje Pappie, Jonna Fraser & Ramiks / Regisseur: Caio Silva, Pepe Favela & Bizzey, Drup
Song – Duncan Laurence, Arcade

De bekendmaking van de Edison Oeuvreprijswinnares gebeurde op een originele wijze. Het Jordaan Ensemble gaf een medley ten gehore uit het rijke repertoire van… Willeke Alberti. De 75-jarige Alberti kreeg de Edison uit handen van voormalig Kane-frontman Dinand Woesthoff. Voor de zangeres was het een bijzonder moment, zo vertelde ze. “Het is precies 60 jaar geleden dat mijn vader een van de eerste winnaars van een Edison was, hoewel de Edison die hij kreeg toen nog een stuk groter was!”

Alle winnaars van harte gefeliciteerd en complimenten voor NPVI voor deze geweldige editie. Op naar de volgende zestig jaar!

Entertainment Business bij Edison jubileum

Het Entertainment Business-team tijdens de uitreiking van de Edison Pop 2020. Van links naar rechts Mitchel van der Heide (manager sales & new business), Joost Driessen (algemeen directeur iMediate), Tarik Lahri (accountmanager) en Arnold le Fèbre (platformmanager).