Hoeveel dagen vier jij kerst dit jaar? Ik 31. En dan heb ik de dagen met mijn familie nog niet eens meegeteld. De maanden augustus, september en oktober staan bij mij in teken van de feestdagen. Tijdens deze maanden produceren wij content voor de feestdagen in opdracht van veel van onze klanten. En niet alleen voor de kerstperiode, ook Sinterklaas en oud en nieuw komen aan bod.
De studio lijkt tijdens deze maanden soms net een kerstmarkt. Van traditionele kerst tot foute kerst, alles komt voorbij. Alle kleuren en formaten kerstversiering passeren de camera’s. Gourmetten is vaste prik en foodstylisten staan hier de mooiste, gaafste en feestelijkste kerstgerechten te maken. En ja, die worden ook zeker allemaal geproefd! Met de kerstplaylist uit de speakers (alles uit de kast om alvast in de stemming te komen!) maken wij video’s en foto’s voor verschillende toepassingen en klanten. Denk aan shoots met modellen op locatie en nepsneeuwproducties in de studio, waarvan ik over een halfjaar nog steeds de resten ga aantreffen. Mijn favoriete kerstnummer is en blijft trouwens Jingle Bells van Frank Sinatra.
Ishèle 1
Voor de schoonmaker die de studio moet schoonmaken, laat ik in deze periode graag een lekkernij achter, want die heeft het zwaar te verduren. En ook de koerier die wij vaak inzetten, kijkt mij regelmatig raar aan als hij – half augustus, 28°C – de zoveelste kerstboom en doos met kerstversiering komt leveren. Dan geef ik ‘m een oliebol en keert hij met een glimlach op zijn gezicht terug naar zijn bus om zijn rit te vervolgen.
Ik vind het een erg leuke, maar ook zeker een heel hectische periode waar een strakke planning aan vooraf gaat. Zo’n planning waaraan ik over zes maanden alweer mag beginnen voor 2018. En tegen de tijd dat het kerst is en iedereen naar de Top 2000 luistert, ben ik alvast paaseieren zoeken…
Ishèle Bueno de Mesquita
Productiecoördinator foto/video